CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 24, 2010

Kucing Maria Tunku Sabri Terlepas

Same tak bulu si belang nie ngan iklan whiskas kat tb tu??? Alaaaa yg Maria Tengku Sabri dok kendong2, timang2 pastu bg makan whiskas tu... haaa inilah dia. Heeeeee.... xtually jangan terkejot and jangan percaya dengan ape yg aku cakapkan ini. Saje je aku mau kasi gempak sikit N3 aku kali ini. Kekeke jangan marah wahai kawan2. Kucing nie aku jumpe kat Pagoh, Muar. Mase bawak pakcik aku berubat pastu mase tengah tunggu2 turn pakcik aku, aku ternampak kucing nie tengah tergolek2 landing baik punye kat bawah bangku. Pastu wat aksi macho dia kan. Aku pun ape lagi, terus teringatkan iklan whiskas kat tb tu and pastinya teruslah aku snap gambo kucing ini wat perhiasan blog aku nie ha and untuk tatapan semua.

Aku ingatkan kucing nie tak bertuan, baru berangan nak angkut bawak balik uma. Sekali tanye ngan tuan uma, jiran sebelah punye kucing dah. Hahaha seb baik aku tak sempat nak colek, kalau idak mau merana tuan punye kucing nie kan. Hu hu....


Menyebok je orang nie snap2 gambo aku


Sudah2... cukuplah sikit je, aku penat

Wednesday, November 3, 2010

Menjengah Danny & Dottie

Woo seperti yg telah dijanjikan, aku telah pergi melawat Dottie dan juga Danny. Budak 2 ekos nie bile nampak je muka aku, memasing terus datang mintak diambil. Iskkkk masih ingat lagi kat tuan asalnye... isk isk iskk sangat terharuuuu...

so meh layan picca budak 2 ekos ini yee..

Bermula dengan Danny...

Memula nampak aku sampai, ke main riang ria lagiii... tp bile dah penat memain terus duduk berehat la kononnye... tp sbnrnye tido... ellehhh nak tipu k.lia la tu...



Dan akhirnyaaaa bile xleh nak handle dah bijik mate tu, haaa tido terusss


Kemudian Dottie pula...


Yahhh wat muke ala2 syomelkannn... berlari duduk kat sebelah, kepoh nak dengar cite org2 tua... cetttt


Bile tau je k.lia nak balik, mula la wat muke seposen... sedeyyy tauuu


Semoga Danny & Dottie gumbira bersama tuan barunyeee...THE END...

Wednesday, October 27, 2010

Jenny, Dottie & Danny

Rawang: Jenny dikatakan dah pandai berkawan ngan Abgnya Bobo yg diambil oleh Mak Na tahun lepas. Ke mana Bobo pegi disitulah Jenny berada, ape yg Bobo makan itulah yg akan dimakan oleh Jenny, nama dia nak menjamah makanan yg aku bekalkan dulu jgn harrap ok. Iskkkk mcm tu sekali si Jenny nie. Tido??? Ooo idak la ngan Bobo, Jenny lebey suka tido ngan Mak Na.

Poo & pee pula... 2 3 hari dirumah baru, sesuka hati dia je nak poo & pee merata2 tempat. Tapi nasib baik bukan di karpet yg dipijak kaki tenggelam tu. Kalau idak mau meleleh air mate Mak Na. Heeee... Lokasi poo & pee kegemaran Jenny, nun di ceruk2 sane. Mmg seksalah nak mengesan & membersihnya.

Tapi skang Jenny sudah pandai, poo & pee nun di toilet, kalau tidak pun tu ha kat depan uma kawasan bertanah yg sekangkang kera tu. Takpela asalkan tidak di dalam uma merata tempat. Semoga Jenny terus bahagia di rumah baru bersama tuan baru.


Pontian: Oooo Dottie kini semakin dia membesar mukanya sebijik Bro Eichiknya. Adik beradik la katekan... berita dr Ella barunya, Dottie dah pandai poo & pee kat toilet. Takde sape yg mengajarnya. Ohhh Dottie mmg bijak.

Pandai membawa diri dirumah barunya. Dottie tidak dibenarkan keluar kawasan uma kecuali dgn pengawasan tuannye. Pasal ape? Pasal takut kene rembat ngan org lain spt abg dia dulu. Baru bape hari kat uma Pontian dah kene rembat ngan jiran sebelah. Skang tuan barunya hanya membenarkan Dottie bermain di dalam uma. Mungkin krn tidak dibenarkan keluar Dottie pandai poo & pee kat toilet.

Makan??? Oooo Dottie mmg kuat makan, ape depan mate semua dibedalnya sama mcm Jenet tp tidak spt Danny. Semoga Dottie selamat dr penculikan.

Kempas: Danny Danny Danny... ini budak bile bace en3 sblm nie agak sadis. Tengok muke kat sebelah tu jerk dah tahu kan!!! Aiskkkk... Danny xmo makan, xmo minum. Bile dengar berita mcm tu K.Lia rase sedey wooo. Terasa skang juga mau pegi amik Danny semula. Tapi K.Lia tak leh buat mcm tu, nanti buruk pulak siku K.Lia.

Danny jaga diri baik2 ok. Jangan la nakal2 kat uma Abg Wan. Janganlah pecahkan frame kat uma Abg Wan tu. Cukupla frame yg Danny pecahkan semalam. Nanti Danny kene babap ngan Abg Wan. Nanti K.Lia sedey tauu...

Danny makan ye sayanggg... kan ade kawan2 baru kat sane, ade sistas Cik & bratos Dut, ade uncle 0yen juga ada anti Mimi. Kakak Zura ngan Mak juga sayangkan Danny. Mak ngan K. Zura kan jaga Danny dengan baik. Dia org risau kat Danny bile tengok Danny namo makan. Danny janganlah risau, this weekend K.Lia pegi tengok Danny ye sayang, K.Lia janji ok. Nanti K.Lia belikan wetfood ye laling...

Every single day i always thinking about my kitten. Uiskkkkk so sad and so worried. Hopes that they can survived without me, mak and abah. I hopesssss.... (dah mcm iklan minyak wangi mawi la plak. he he he)









Monday, October 25, 2010

Rintihan Danny

Dulu kami hidup same2, kini semakin membesar semakin aku jauh adik beradikku pergi...


Bergumpal bersama dan bermain bersama adalah rutin harian kami


Dulu... K.Lia selalu mandikan kami bersama2, dan time mandi nie lah saat yg Bro Eichik & Papy Kemung tak suka. Tapi aku sukaaaa... sbbnye kami boleh kumpul bersama2. Cuma Papy Kemung aje K.Lia selalu asingkan pasal Papy Kemung selalu pukul Bro Tiger... Kenapa aku pun tak tau...



Selepas umur kami 2 bulan lebey, Mak ngan K.Lia mula pisahkan kami. Mula bagi kami pada saudara2 dia. Kami sedey bile dipisahkan... Tak boleh ke kami tinggal bersama???


...dan malam tadi, kehidupan aku bermula dirumah yg sangat asing bg aku. Semalam K.Lia bawak aku naik kereta dia. Pening kepala aku duduk dlm kereta lama2, sebelum tu sempat K.Lia suruh Mamy Domong, Bro Tiger, Bro Eichik, Jenet, Jerry dan DJ peluk syium aku. Tak sempat nak peluk syium Papy Jackie & Papy Kemung. Hati aku sangat sedeyyyy... Tau2 aku dah ada kat uma Abg Wan.

Masa sampai aku tengok Mak Abg Wan ngan Abg Wan melonjak gembira, kenapa mereka gembira dgn kedatangan aku?? Sedangkan aku bersedih dgn perpisahan aku. Sob sob sob... Apelah nasib aku duduk dirumah baru nie??? K.Lia dah pesan ngan Abg Wan ngan Mak dia supaya jaga aku ngan baik. Aku nampak K.Lia sedey je mase tinggalkan aku. Tapi aku tak mampu buat apa2, aku juga sedeyy.. bile aku kejar K.Lia... Abg Wan terus peluk aku, tak bagi aku keluar. Aku nak peluk K.Lia juga... tapi takpeee aku tau K.Lia mesti selalu datang tengok aku mcm adik beradik aku yg berada dirumah org lain.


Friday, October 22, 2010

Kehidupan Baru Jenny & Dottie

Yahhh lama sudah tidak hapdet blog kucing ku ini. Pasal asyik dok sebey blog2 b2b je sampai blog kucing aku pun aku lupekan. Heeee tp idak la melupakan sangatttt... Cume mase agak terhad utk aku hapdet blog kucing ku ini.

Untuk makluman semua (cehh cam la ade sangat yg ikuti perkembangan blog aku haha)... 2 ekor kittie aku dah pun terbang ke tuan baru memasing. Sob sob.. sedey??? Mmg sedeyy woo setiap kali perpisahan bile mengenangkan si kittie ini. Hu huuuu... 1st mak haku hantar Dottie ke pakcik aku on last thursday, xsempat nak peluk syium Dottie khamis lepas pasal aku bekerja. Tp xpe Dottie nie dekat jee so every weekend kite org bleh p jengah dia.


Pastu hari jumaat plak kite org pegi ke Rawang, uma makcik aku and bawak sekali si Jenny ke sane. Sobb sob lagiii... hari sabtu tu cousin aku bertunang, korang paham2 jelaaa.. bile dah ramai org so si Jenny tu haruslah dikurung pasal takut memasing dok kendung si Jenny. For sure nanti badan dia sakit (cewah mcm tau2 je bdn Jenny sakit bile asyik kene pegang). Aku ingat bile dah dikurung xdela yg mengganggu si Jenny nie, sangkaan aku same sekali silap.


Korang tau ape jadi pd Jenny hari sabtu tu. Anak2 jiran makcik aku p kacau si Jenny yg kat dlm sangkar tu. Dia org p tendang2 sangkar tu pastu p ketuk2 sangkar tu kuat2 hati dia orang. Bila je adik spupu aku bg tau budak2 tu kacau Jenny, kelam kabut aku dptkan Jenny. Bukan aku je, mak aku ngan makcik aku pun berlari2 nak p tengok keadaan Jenny dlm sangkar. Bile sampai je kat sangkar, aku tengok Jenny dah memanjat sangkar dia ngan muka ketakutan and sambil mengiau mintak tolong dr aku. Kesian betul aku tengok si Jenny tu, rase marah ngan geram pun timbul dlm hati aku bile budak2 tu buat mcm tu. Rase mcm nak sepak2 je memasing sptmn dia org buat kat Jenny. Geram betul aku.

Tp nak sepak manelah bolehkan, dah same aku ngan dia org plak. hu huuu.. Udahnye aku marah je kat budak2 tu and soh men jejauh. Tp nama pun budak, mana makan saman. "dlm hati dia org mesti ckp, yg penting aku happy". Hadoiiiii laaaa... Last2 aku suruh spupu aku jadi jaga kpd Jenny on that day.

So now Jenny menjalani kehidupan baru di bandar sane. Iskkkk sedeyyy plak bile memikirkan Jenny ngan Dottie yg terpaksa berpisah ngan adik beradik yg lain, and this sunday plak... Danny akan aku bawak ke tuan baru dia. Danny akan dijaga oleh my other-half. So aku akan pastikan my other-half jaga sepertimn aku ngan mak jaga dia orang. hu huuuu.. sodeyy oooooo....

Wednesday, September 29, 2010

New Style


Yahhhh lihatlah betapa bergayanye si Papy Jackie ini. Cube korang teka ape yg sedang dibuatnya tu??? Menggeliat??? Bersenam??? Sengaja baring terlentang??

Ooohhh semua tekaan korang sangatlah tidak betul, kerana picca ini diambil ketika papy jackie sedang T I D O.. Yesssss tidoooo... x cayeeee??? Seriusss ini bukan sengaja aku reka, tp ini adalah kenyataannye. Ini adalah gaye tido terbaru si papy Jackie ini.

Memula aku tengok, ingatkan dia tengah baring2 ke hape ke. Tapi bile aku datang dekat tengok Jackie sedang kusyuk dan tawadduknye memejamkan matenye ituuu... Heeeee

Memacam je gaya papy Jackie nie. Si papy Jackie nie kalau tido mmg mcm2 gaye yg dibuatnyee... apepun aku sonot tengok gaye papy Jackie time tido, sangat c0meyyyy....

Wednesday, September 22, 2010

Eichik wif new stuff


Tengok2 sebok kite nak sikat bulu dia sebok gak dia nak buat men sikat tu. Kesabaran jerk laa ngan budak si Eichik nie.

Semua bebarang nie aku beli b4 raya tuh hari. Hadiah sempena utk anak2 bulus aku. Aku nak raye dia org nie pun nak la raya gakkk.. Tu sikat tu aku beli baru pasal yg lama mcm dah x best, so aku gantilaaaa nak raye punye pasalkan. Xnak nanti dikatekan dia org xde barang baru utk hari raya.

Memandangkan syampoo sudah mau habis, aku pun beli utk stok simpanan. Susu plak utk si mamy Domong yg kekurangan susu utk support babies dia. Sikat for surelah untuk semua, "Eichik jgn ingat sikat tu utk Eichik seorang yerkkk.. share2 membawa berkat hokey!!!"

Award


Yahhh aku dengan gigihnye mengambil 1 lagi award dari meowmania.

Thanksss dearrr...

Tuesday, September 7, 2010

Award from Meowmania


Pertama sekali aku ingin mengucapkan TERIMA KASIH kepada MEOWMANIA kerana telah sudi memberi award ini.... Heeeeeee I Likeeee...

Kepada mereka2 yg sudi, yg belum ade Award aku bg plak award ni kat korang. Silalah ambik yeee..... jangan malu jangan segan... Heeeeee

Selamat Hari Raya

Salam lebaran untuk semua
Dikesempatan yg ade nie
Aku alsoooooo
Papy Kemung, Mamy Domong, Tiger, Eichik & the new babies ingin mengucapkannnn



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

Kepada yg pulang ke kampung halaman, pandu lah kereta dengan berhati

PANDU CERMAT NYAWA INSYAALLAH PASTI SELAMAT

Semoga Allah memudahkan perjalanan korang semua....

Tiger Dah Balik Ye yehhhh

Kepada semua kawan2 aku ingin berkongsi kegembiraan ini....

Yahhhh tentunya tak lain tak bukan

Tiger dah pulang ke pangkuan aku & keluargaaa

SYUKUR ALHAMDULILLAH

Sesungguhnya aku bersyukur kepada yang Maha Esa

Kerana memberi peluang aku sekeluarga menjaga Tiger lagii...

Untuk pengetahuan korang semua, Tiger balik pada 4 September 2010 pada pukul 6.45pagi

Macam mane Tiger balik???? Teruskan membaca yeee...

Hari Jumaat lepas sepatutnya aku ade majlis berbuka puasa di Royal Johor Country Club, tp memandangkan hati aku, kepala aku asyik teringatkan Tiger maka aku telah cancel last minute. Pehtuuu aku terus shoot balik ke uma mak aku. Sampai2 uma dah pukul 6.30 ptg dan aku terus memanggil2 nama Tiger sehingga la nak waktu berbuka puasa. Selepas berbuka puasa aku sambung lagi panggil, selepas isyak membawa ke tengah malam. Tp Takdela keje aku beberapa jam tu memanggil nama Tiger tanpa henti. Bile terasa tekak aku perit dah penat aku berenti la, pehtu aku sambung lagi. Selepas tu bile bangun sahur, aku bersahur dengan memanggil nama Tiger dulu. Lepas bersahur aku panggil lagi sampail a ke pukul 6.15 pagi. Lepas penat aku pun terus baring2 sambil memikirkan apelah yg dimakan Tiger, kat mana dia tido segala.

Pukul 6.42 lebih kurang Abah aku pergi membuang sampah kat belakang uma, pastu Abah aku terdengar suara mengiauu perlahan sangat. Kite orang mmg sangat2lah cam suara Tiger tu... Pastu Abah pun panggil nama Tiger, 2 3 kali panggil tiger pun keluar mendapatkan Abah aku. Si Eichik nie pulak bile nampak je Abg dia, terus dia peluk cium Abg Tiger dia tu. Kompom rindu sangat la tu kat Abg dia tu. Abah aku terus dokong Tiger and bawak balik ke uma. Sampai uma Abah aku terus panggil aku ngan Mak. Hahhh bile dengar je Tiger dah balik, aku ngan Mak ape lagi.. Lintang pukang la memasing bangun. Terus kite orang peluk cium si Tiger tu. Lepas tu terus bagi Tiger makan.

Selama 6 hari Tiger kat hutan dan entah ke mana peginya, bulu dia pun x terurus. Kotor ngan tanah segala. Bile matahari dah naik aku terus mandikan Tiger. Bile dah mandi barulah bersih semula bulu dia tu. Ape pun aku tersangatlah berSYUKUR kerana Allah mendengar doa kami sekeluarga. SYUKUR ALHAMDULILLAHHH...

Kepada kawan2 yg tolong menDOAkan TERIMA KASIH aku ucapkan...
Hanya Allah yg akan membalas budi baik korang

Thursday, September 2, 2010

Hari Ke-4 Tanpa Tiger

Dah hari ke-4
Tiger tak jugak muncul-muncul
Ke mane lah Tiger memencilkan diri
Ohh Gigerr baliklahhh

Semalam Mak call kawan mak
Selang 2 uma dari uma aku
Anak kawan mak cakap ade nampak kucing ala-ala Giger kat depan uma dia
Mak tanye macam mane badannye dan bulu dia
Berbulu kembang badan berbelang-belang coklat oren kehitaman

Sahhhhh
Itu memang Giger
Anak kawan Mak ade jugak cuba nak tangkap Giger
Tapi belum sempat nak dekat
Giger dah cabut lari
Itu memang sifat Giger
Giger takkan tunggu orang tak dikenali datang dekat dia

Ini bermakna Giger masih bernyawa
Dan aku akan terus berharap

Tapiiiii

Bile Mak ngan Abah ke sana petang semalam
Giger tak adeeeDi panggil-panggil pun tak keluar juga
Pagi tadi Mak pegi lagi
Juga tiada...
Gigerrrr...
Balik lahhhhhhh

Malam sebelum Giger hilang, lepak2 bersama adik terchenta si Eichik


Wednesday, September 1, 2010

Baliklah Tiger

Huaaaaaa mood tengah sadis madis sedey medihhh nie... :-(
Kucing aku yg namanya Tiger a.k.a Giger tak balik uma dah 3 hari 4 mlm
Puas cari keliling uma keliling kg, uma jiran juga keliling kebun dekat uma mak aku

Tapi.....

TETAP TAK JUMPEEEE.....

Manelah budak si giger nie pegiii???
Pagi sebelum ilang, giger ade masuk bilik aku
nak tido ngan aku

Tp aku buat tak layan jeee memulaa...
Pehtu bile tengok dia mengais2 dan mula mengganggu tido aku ala2 mengejut aku minx perhatian
baru la aku layan giger


Ini adalah picture terakhir giger pagi sebelum dia hilangg...

Memula elok jee dia baringkann...


Lepas tu bile aku buat tak layan, mula la giger merakas mengganggu tido aku...


Pastu buat muke kesiannn mintak diperhatikan dan dibelaiii


aku pun layan la giger, tepuk2 dia seperti biasa sebelum dia tido


dan akhirnyaa giger pun tido dgn lenanyaaa....


Tapi semalam, semalam... hari ini dah takde tu semua
Dah takde Giger mengganggu tido aku
Dah takde Giger yg mintak dibelai dirinya sebelum tido
Gigerrrrrr...
Giger ke maneee sayanggg???
K.Lieya tahuu Papa Kemung tu jahat pasal dia selalu buli Giger dan pukul Giger
Tapi jangan la krn Papa Kemung, Giger takut nak balik
Balik la Gigerrrr...
K.Lieya dah hukum Papa Kemung
K. Lieya dah kurung Papa Kemung dlm sangkar
Papa Kemung memang jahatkan!!!
Semalam Papa Kemung nak pukul Eichik
Jahatkan Papa Kemung tu
Gigerrrr baliklah yee...
Kesian Eichik
Hari2 Eichik tunggu Giger balik
Eichik pun dah tak ceria mcm K.Lieya, Mak ngan Abah
Termenung ajee dia
Makan pun Eichik tak lalu
Giger tak kesian ke kat kami???
Balik la Giger
Giger mesti laparkan???
Hari2 mak ngan K.Lieya sediakan makanan utk Giger
Tu hari pun Giger tak sempat nak jamah ikan yg Mak sediakan utk Giger
Sampai basi ikan tu...

Ya Allahhhh
Kau selamatkan Giger dari segala bencana
Kau lindungilah Giger andai kata dia masih diluar sane
Andai kata Giger diambil org
Kau bukakan pintu hati org itu agar kembalikan Giger kpd kami
Jika dia dikerjakan binatang buas
Kau berikan petunjuk di mana jasadnya
Biar aku semadikan dia supaya berpusara
Mak, Abah, Eichik, Mamy Domong, Papy Jackie & NewBaby juga tak sanggup kehilangan Giger
Pulanglah Gigerrrrr...
Kami semua menunggu kepulangan Giger

:'-(




Monday, August 30, 2010

Mamiawwwwwww

Hokeyyy mari kite tengok ahli2 baru dlm kuarga aku. Heeee... jangan jelezzz yee bile menengok si cumil2 yg ade nie, walaupun dia orang nie semua lepas putus susu nanti akan diambil oleh tuan memasing. Sedeyyynye aku akan saat perpisahan itu nanti, tp aku terpaksa merelakan jugee pemergian dia org nie nanti dan semoga tuan2 baru dia org nie akan jaga mereka sebaik mungkin, lebey baik dr aku ngan mak aku menjaganya.

Yaaaa sudah tiba masanye aku memperkenalkannnnn si cumil kiut miut yg K.Lieya sayang. Yg pertamaaaaaaa... ku beri namanye.....

Cumilkannn... nama pun dah JENNY for surelah dia betina. Jenny nie lincah, kepoh juga manja pada Mamy Domong dia.


Yg ke-2 plak aku nak perkenalkannnn......... Jeng jenggggggggggggggggg


JENET lah nama dia... kepoh,kuat memanjat, sangat bising dan sangat lasak. Tengok muke sudah tahuuu... ahahhaa mase 2 minggu kelahiran badan membulat jee tp skang nie dah susut akibat suke panjat memanjat.

Yg ke-3 pulakkkk aku beri nama......

Ahaaaaaa nampakkk betapa JERRY mengontrol kehenseman dia ituuu??? Hahaaa dlm adik bradik Jantan dia lah yg paling hensem.. x caye tengok sajelaaa muke dia ituuu.. Bising boleh tahannnn.. Penjalanann pun boleh tahannn... ooo tapi bab panjat memanjat dia kurang sikit.. biasalaaa dah kate cube mengontrol kehensemankannn.. so ape jua yg dia buat dia akan kontrolllll... ahahahhaa

Yg ke-4 pulakkk, aku perkenalkannnn...


Dia lah DOTTIE... mase umur 2 minggu dia paling gebu, juga bising, same geng ngan Jenet kuat memanjat. Nama Dottie aku amik pasal aku suke tengok cite DOTTIE kat astro. Ahhh kebetulan nama Dottie juga same ngan nama anak kucing geng blog kucing aku miszpinkiewinkie, nama baby baru dia pun Dottie. Lindaaa sori yeee K.Lieya pun pakai nama Dottie gak pasal niat mmg nak letak nama nie kalau kucing betina warna sama ngan Mamy Domong dia. Hope Linda x kesah yeeee...

Yo yooo mari tengok pulak yg ke-5...

jeng jeng jenggggggggggggggggggggggggggggggggg

Tu dia DJ... kenapa aku letak nama dia DJ??? Pasal antara 6 beradik dia yg paling kuat memekik, paling kuar rab, paling kuat memanjat, paling kuat menyusu tp badan x gak gemok pendek kate semuanya dia dulu... Heeee kebisingan dia mmg serupe mcm dj kat radio tu ha... maka jadilah nama dia seperti ituuu...

Yg ke-6 pulakk aku berikan namanya DANNY....

Ooooo DANNY nie sangatlah sopan, terlebey sopan dr JERRY, yg betina lagi la kalah. Adik beradik dia panjat pagar sangkar dia tengoookkkkk jeee... Adik beradik dia menjerit memekik melolong nak susu, dia tengookkkk jeeee... Adik beradik dia sebok nak keluarkan diri dari sangkar, dia tengokkkk ajee.. pendek kate si DANNY nie lebey banyak memandang dr melakukan perkara2 yg tidak sopan. Cume sesekali je bersikap agreesip, tp xde lah agresip sangattt... hehehe...

Dannn yg 2 hekorrr kat bawah nie pulakk. Sila lihat yeeee...

Budak 2 hekor nie bodyguard adik2 dia. Hehehee...


Eichik, "Oiii bang Giger, aku dah penatlah nak jaga adik2 kite nie, lasak2 belakalah... aku dah tak larat nie. Dah la bulan2 puasa nie, K.Lieya ngan Mak tak bagi makan, ko jaga sorang boleh bang???"

Tiger, "Apee ko penat??? Ko tak pikir aku jaga ko dulu mase kecik lagi2lah penat. Dah lah ko tu asyik keje nak wrestling aku je, ko jangan nak mengada2 ehhh Eichik. Ko duduk sini jgn ke mane2. Ko nak kene belasah ngan K.Lieya ke??? Aku tak nakkk... Lagi tak dapat makan malam nanti, ko nak macam tu. Kalau ko nak ko pegilahhhhh"

Eichik, "Emmm yelaaaa.. hai la nasib, hai lah badannnn, hai la nyawaaaaaa... hu hu"

Monday, August 23, 2010

Budak-budak syomel

Silalah menjamu mate dengan kelaku budak2 syomel yg baik-baik belaka ni... Tak reti duduk diam, nak merapuuu, memanjat je kejenye.


video

Thursday, August 12, 2010

Uiskk Semakin Sihat

Just wanna share kat korang-korang semua yang new babies Domong, semakin sihat-sihat belaka. Rase seronot aku tengok tumbesaran dia orang. Heeeee... memasing dah membukak mateeee birunyee... 1st 2 weekkan mate baby berkaler biru pastu akan bertukar ke kaler original after that.

Cuma air susu si Domong aku rase tak mencukupi untuk ke-6 6 ekor babiesnya. Mana taknya kalau kejap2 asyik merengekkkk je babies tu. Korang tau mak aku siap bagi Domong mee suah lagiiii, kononnya nak bagi susu Domong banyak. Hahahaaa pasal kalau kite ni manusiakan, kalau nak banyakkan susu kene makan mee suah, bawang mentah segala laaaa... Behtu mak aku nie cerita la kat aku pasal dia bagi mee suah kat Domong nie. Tapi seb baik aku terpikir untuk melihat kandungan mee suah tu. Opsss ada GARAM ok... terus aku cakap kat mak aku Domong takleh makan, pasal kandungan garam pada mee suah tu tinggikan. Ohhh nooo... so terus aku stopkan. Tapi memang ternyata berkesan, mmg susu Domong banyak sekejap. Hehehe... sorry ye Domong, mee suah tu Domong tak boleh makan.

Ok mari tengok bapa kepada new babies nie, ini lah dia si Jackie. Heee jeng jeng jenggggg.... nie time dia tengah begolek2 kat semen depan uma aku.


Bapa babies yg sekor lagi, yg aku gelar perogol bersiri a.k.a si tempang tu, tak dapek aku nak tepek gambar dia kat sini. Memang takde peluang nak snap gambo dia. Pasal si tempang tu kalau nampak aku, kompom lintang pukang dia lari tak cukup tanah. Ha ha haaa sah memang dia buat salah...


Dan ini pula adalah Papa Kemung, tapi bukan bapa kepada new babies yee.. saje nak tepek gambar Papa Kemung yg gedik ini. Pantang nampak aku, kompom dia terus baringkan badan dia. Tak kire kat mane. Haaa ini gambar kat atas tanah, mase aku baru kuar dari reban ayam mak aku. Nampak je kelibat aku terus meow2 dan baringkan badan dia sambil golek2 geliat2.. Adoyaiiii gedik betulll... Sorry Papa Kemung dah tua ok, masih lagi nak manja2...


Monday, August 9, 2010

New Babies

Hari ini ingin aku umumkan berita gumbira kepada semua kawan2 diserata dunia... Wahhh macam ramai la sangat kawan2 aku kan. Hahaha... tak kire la, aku sangat percaya ramai yg membace blog aku nie (walaupun aku rase aku sangat la perasan,hahaha)

My kutiemutieket Mumy Domong sudah selamat beranakkkk...

Yabedabeduuuu...

HE HE

Sebenarnya Domong dah selamat melahirkan 6 ekor anak ok, pada hari

rabu pepagi gajah gituuuu or maybe selasa tengahmalam

iaitu

04hb Ogos 2010

bersamaan

23 Syaaban 1431H

Pukul berapa aku pun tak tahu, pasal mengikut cerita mak aku, bangun2 pagi rabu tu tengok Domong tengah menyusukan baby2 dia.

Heeee aku tersangat la sukeeee ok!!!

Patut la perot Domong nampak tersangat la besar kali nie, rupenye baby dia terlebey sekor dr kebiasaan...

3 ekor bulu same ngan Domong iaitu kelabu la ape lagi

3 ekor lagii kaler hitam berbelang bertombok 0ren

Adehhhh rupe2nye masih ade lagi baka anak si per0gol bersiri tu

Entah bile maselah agaknye dikerjakan si Domong nie

Puasss mak aku kurung si Domong, supaya Domong tak jatuh ke tangan perog0l bersiri yg digelar si Tempang itu

Nampak gayanya GEN si Jackie nie kurang kuat berbanding si Tempang

Tapi takpela asalkan Domong and the babies sihat kire ok la...

Sudah cukup buat aku seronok bile melihat kegebuan dan kemontokkan babies Domong itu

Yesszaaaaa

And belum pun seminggu babies2 Domong itu lahir, sudah ramai yg menelefon and meng'sms' aku juga mak mintak si babies itu

Sorry everybody, mereka semua masih kicik

Aku takkan lepaskan mereka ke tangan korang semua on this hari raya

Kalau nak tunggu la time all the babies berumur 2 or 3 bulan yerkkkk...


Aku takkan sampai hati memutuskan all the babies menyusu dengan mummy dia org

Ooohh picca yaa... sorry aku tak berkesempatan nak ambik picca babies Domong c0z aku sendiri cume berkesempatan bergurau senda beberapa jam selepas hantar mak aku balik dari Singapore semalam

Aku akan update the picca so0n ok, sabar la menunggu ye...

Heeeeeeeeeeee

Tuesday, August 3, 2010

Domong 00hh Domong

Pasal Domong pulak kali nie. Heee bukan pasal ape pun, cume skang ni si Domong sedang sarat mengandung. Hee he hee... Perot Domong kali nie mmg mengerikan aku. Setiap minggu aku balik kampung tengok nampak semakin besar. Serius besarrr punyeeeeee, mase ngandung 1st time dulu pun takde la sebesar nie. Aku tengok Domong pun macam tak larat je nak bawak perot dia, tp yg buat aku seronok tu pasal si Domong nampak sihat & kuat makan. Kebiasaannye Domong tak lalu makan segala, tapi ngandung kali nie... Wahhh pantang letak makanan, habis licin semua makanan dibedalnya. Agak2nye bape hekor la anak dia kan. Heeee...


Aku harappp la sangat kali nie, baby2 Domong yg bakal lahir semuanya sihat2 belaka. Pasal before nie, dah 2 kali baby2 dia mati. Sedeyyy betollll... Kompom cumil2 baby Domong kali nie pasal dia kawin ngan si Jackie. Alaaa kucing kawan aku yg aku pinjam dolu mase si Domong meroyan nak kawin. But now si Jackie tu dah jadi hak mutlak aku, pasal tuan dia dah bagi terus kat aku. Hee he heee i likeeeeee... Ok just wait for the new baby, i will update soonnn...


Friday, July 2, 2010

Eichik Budak Baik

Semalam si Eichik buat perangai lagi, dari pagi semalam sampai la ke pagi tadi dia buat perangai. Habis 1 uma lintang pukang dikejakan. Gerammmm betul aku ngan kelaku si Eichik yg semakin menjadi2 nie.

Kelakunye yg tak reti duduk diam, gasak ke hulur ke hilir dah kalahkan jaga di zaman dulu kale yg asyik pusing sane sini. Pening kepala aku menengoknye. Pehtu pantang nampak sesape je nak kuar pintu, kompom dikejarnye and percubaan untuk melepaskan diri. Adohaiiiiii... Bile dah diberi kebebasan semalam petang oleh C. Mail and M.Ya, wahhhh naik tocang plak dia. Setengah jam dibiarkan kat luar uma membuatkan Eichik lupe diri, lupe daratan mengalahkan x penah diberi kebebasan. Lepas setengah jam x masuk2 C. Mail mule mencari. Panggil2 tak jugak muncul, ntah ke mane peginye. Bile sampai mase pakcik aku nak pegi keje, M. Ya plak amik turn mencari si Eichik nie.

Bile dah masuk 1 jam mencari x jumpe and jam pun dah pukul 5.30 ptg, M.Ya pun call aku bg tau Eichik kuar x balik2. Adoiii aku dah x keruan berada di opis.
Terus aku vrommmm balik ke rumah. Mase tengah on da way M.Ya call bg tau yg dia dah nampak Eichik diseberang jalan. Adohaiiii jauh betul si Eichik nie merayau, sah mengejar cewek2 gedik la tu. Aku pun pesan kat M.Ya suruh ambik si Eichik tu bawak balik ke uma.

Kring kringgggggggg... telefon aku berbunyi lagi...

M.Ya : Lieya, macam mane nak angkat si Eichik nie.

Untuk pengetahuan semua, Makcik aku yg sorang nie mmg penggeli terlampau ngan kucing. Jangan kate nak sentuh kucing, kucing tu baru nak datang dekat je dia dah menjerit bagai. Ya Ampunnnnn... pening kepala akuuu

Aku : Alaaa M.Ya angkat jelaaa bawak balik, kalau dibiar dia xkan balik tu. Angkat jeeee pegang badan dia tu dr belakang.

M.Ya : Kauuu gila nak suruh M.Ya pegang budak Eichik nie. Kau cepat la balikkkk...

Aku : On the way la nie, tp sementara nak tunggu orang sampai ade melarat ke lain plak si Eichik tu...

M.Ya : Nak angkat mcm mane nie, M.Ya x tauuuu gelilaaa

Aku : Laaaaa M.Ya angkat dia dr belakang kat kaki depan dia tu, dia x gigit x, menggeliat pun tak.

M.Ya : Haaaa yelaaa... M.Ya cuba...

Selang beberapa minit, M.Ya telefon lagi mengatakan Eichik telah berjaya dibawak masuk uma. Sampai je kat uma, aku pun terus gelakkan M.Ya and perli2 dia. Kire semalam adalah dalam sejarah M.Ya memegang seekor anak kucing yg gedik. Kalau x kerana kenakalan budak si Eichik yg baik tu, mesti sampai bile2 M.Ya x merasa pegang bulu kucing.. Haa lembutttkan bulu si Eichikk...Hahahahaaa... tahniah M.Yaaa :D

Wednesday, June 23, 2010

Eichik & Lappy


Tengok la gelagat si Eichik nie. Dengan muke xde rase bersalah, sesedap dia jerk landing kat lappy kesayangan M.Ya. Aku sebok nak berFB dia pun nak joint 4 kaki sebadan. Adehhh laa haiii.. puas aku bg arahan suruh turun, ehhh dia buat muke x tau jek kan. Boleyyy gituuu... Mau aku x geram. C. Mail dah gasak gelak sakan tengokkan kelaku si Eichik nie. Sudahnye aku sendiri terpaksa angkat Eichik nie p jauh dari lappy M. Ya. Mau meroyan M.Ya nie kalau dibiarkan budak Eichik nie landing kat lappy kesayangan dia. Heeeeee... Mase nak mengalihkan si Eichik nie, boleh plak dia mendongak tengok muke aku. Muka x puas hati ok!!!

Terus aku cakap ngan Eichik,

Aku:- Xpayah nak buat muke x puas hati ok!!! K.Lia nak berFB Eichik dok bawah diam2 men bola je.

Eichik dlm hati:- Nak pinjam lappy kejap pun x boleh. Pelokek K.Lia nie. Huhhhhhh... Bola dah muak aku nak men sesekor. (TENSENNNN OK)

Wednesday, May 12, 2010

d0moNg dah miaNg

Tr0ottt trotttt...tro0ttt trottt... "klik"

Aku: Assalamualaikum....

Mak: Waalaikumsalammmm...

Aku: Mak sihat ker??? Semua sihatt??? Masak ape arinie??? (Nie mmg soklan wajib setiap kali aku tepon mak @ mak tepon aku)

Mak: Mak sihat, semua sihat. Masak asam pedas jeee... Nie mak nak cakap sikit nie, si d0mong tu kejenye asyik menonggeng2 je...

Aku: Hahhh menonggenggg??? (kepala aku ligat berfikir asal si d0mong nie menonggeng2, buang tebiat ke ape) Nape dia menonggeng mak???

Mak: Ape lagiii.. menonggeng nak belaki laaa... pantang nampak kucing jantan dr jauhhh... dah mule menonggeng2...tegolek2 minx perhatiannn kononnye dia tu cun sangat..

Aku: Hahahaha (aku tergelak sakan dgn ayat2 mak tu) Pulakkkkk.. dah nak belaki lagi dahhh???

Mak: A'a... nanti bawak balik si Jerry, kasi dia kawin ngan Jerry. Nie mak kurung dom0ng dlm sangkar, kalau tak nanti tekawin plak ngan Kemung x pun si Tempang (si tempang nie kucing makcik aku yg gagah perkase,kejenye asyik nak membelasah si kemung ngan tiger, pdhal tiger tu anak dia gak).

Aku: Haaa yelaaa minggu nie orang balik bawak si Jerry tu.

Mak: Ok lahhhh... Assalamualaikummm

Aku: Waalaikumsalammmm...

Tuesday, May 4, 2010

Happy Birthday TIGER



Happy birthday Tiger...

Happy besday tiGer...


HaPpy Betday Tigeerrrrrrrr...


Happy Birthday TIGERRRRRRRRRRRRRRRR...



Doa K. Lieya utk TIGER, semoga TIGER sentiasa sihat dan gembira selalu hidup bersama MAK, ABAH & AKIM...Jangan nakal2 d0k kat kampung, jangan asyik nak merayapp jeee... Jaga MAK, ABAH & AKIM kat uma. Jaga PAPA KEMUNG & MAMY DOMONG dari gangguan UNCLE TEMPANG. Nanti K. Lieya balik bg hadiah kat TIGER ehhh...


Friday, March 26, 2010

Update Kelakuan Eichik


Tengoklah kelaku si Eichik nie, makin besar makin menjadi2 kelakunya. Tuh hari M.Ya bukak pintu uma mcm caplin dia mengeluarkan diri dan terus terusan lari mengejar sang betina kg yg datang melilau. Aduyaiiiii... puehhh M.Ya memanggil dia buleh wat dono yerk. Dah mcm target sesat gamaknye M.Ya dikejekan si Eichik nie. Pehtu bile dengar jerk bunyi kete aku terus bedesutt dia berlari menunggu depan pintu pagar. Haaa tau takutttt.. kene babab ngan aku sekali.

Pehtu last week dia p tumpahkan air masak satu jug besar, gara2 mer0yan tak dapat kuar uma. Habis meja makan ngan lantai uma M.Ya banjir ngan air dibuatnye. Kalau langsir uma tu jangan cakap laaa, seb baik gak langsir uma M.Ya tu jenis kain tebal. Kalau jenis kain lobang2 a.k.a jaring2 mcm uma mak aku, harus seminggu jadi lunyai mcm roti jala.

Pastu nie dia buat kelaku men penyodok sampah plak. Heloooo not available lagi ok!!! Badan tu dah besar gedabak. Dah tak size Eichik lagi dah nak landing manding kat penyodok tu. Kalau time kecik2 boleh la nak landing2 mcm d0lu kale.

Thursday, March 11, 2010

Maybe NO MORE BW aftEr tHis


Huaaaa nak nangehhh dah nie... pasal K. Nurul nak memberhentikan khidmat menolong kawan2 membeli makanan kucing jenama Blackwood untuk kawan2 yg beli by post. Aku la tuuu antaranya.... aduhaaiiiii sedeyyy betull laaa.... tapi kesian gak kat K. Nurul dan lagi kesian kat anak2 bulus aku. Bukan tak boleh beli sendiri, tapi korang paham2 jelaaa beli kat kedai nie mahal sikit harganya berbanding beli online ngan K. Nurul nie. Nak mengirim kengkawan yg ade kat KL dia orang memasing sebok. Cane nak mintak tolonggggg!!! Ade x kawan2 yg boleh menolong aku collect dari uma K. Nurul pastu tolong post plak kat aku. Huhuuuu... Adesssss sedeyyyyy laaa.... dah tak terkata dah nie kesedihannye.... Huhuuuuuu

Tuesday, February 23, 2010

Eichik Sakit Mate


Ini la dia budak yg makin x senohnoh perangainye. Makin besar makin menjadi2 kelakunya. Gaya tido pun semakin tak sopan, terkangkang kiak camni. Wat malu jerk kalau meow2 betina lain tengok. Habisss jatuh sahammmm... Dah le ade sekor anak kucing uma depan tu asyik mengendeng jerk ngan si Eichik nie. Buat plak kelaku mcm nie. Kompom nak tunjuk macho ngan budak kecit tu?!!??

Oooo by the way sebenarnya aku just nak cite, Eichik skang tengah si serang sakit mate. Semalam C. Mail call aku bg tau yg Eichik tak boleh bukak mate. Habis bengkak, merah and berair2 matenye. Balik keje aku tengok Eichik terbaring layu, pintu pagar tenganga besar pun dia buat bodo je. Hiskkk Eichik ni kalau dah sakit mmg monyok and dok diam jerk la dia. Langsung tak aktip. Aku balik pun dia buat tak tau je kan, langsung tak sambut kepulangan aku. Baru sakit mate dah longlai takmo makan pe semua. Ape kes!!!

Aku pun terus amik air suam and lap2 sikit mate Eichik pastu baru aku lap dengan air garam. Aku nak bawak jumpe vet kompom x sempat, so pendekatan tu jerk la yg aku buat. Pg td nampak mate Eichik dah ok skit. Better dr semalam. Lega sikit rase hati aku nie. Tp kalau balik keje kang tengok Eichik tak ok gak terpaksa la aku p ketuk pintu vet suruh cek si Eichik. Hehe boleh gitu.

Hopes that Eichik akan sembuh kembali, walaupun M.Ya pening kepala menengok kelaku Eichik yg suke panjat langsir uma dia. Huhuhu...

Friday, February 19, 2010

Bila Domong dah Sehat

Lame aku tak update blog meow aku nie. Ohhh lupe nak update pasal Domong, skang Domong dah semakin sihat dan semakin menggedik. Kenapa aku kate Domong semakin menggedik. Adessss Domong dah mula menggatal dan menggedik nak mencari laki. Aduhaiiiii... x serik2 budak si Domong nie, baru lepas keguguran dah nak menggedik sakan. Sebok melaram bila ade kucing jantan yg sekor tu asyik datang ke rumah aku. Namenye si Tempang. kucing jiran depan uma aku.

Hahhhh yg si jantan nie plak bleh tunjuk macho kannnn bila datang uma aku. Termeow2 la konon ngan suara halus dia tu. Pastu membelasah kucing2 aku ikut suka hati dia je kan. Gerammm aku ngan si Tempang tu tau. Nanti kau Tempang, aku dapat aku suruh Kemung, Tiger ngan Eichik blasah ko cecukup..

Wednesday, February 3, 2010

Domong and her late babies

2 ekor anak Domong yg mati selepas sehari dilahirkan, 27 Januari 2010.


3 ekor anak Domong yg mati pd hari aku balik ke rumah mak, 29 Januari 2010 (Jumaat)



Mumy Domong yg sakit selepas kelahiran. Sehingga ke hari ini (03 Febuari 2010-rabu) keadaan kesihatan Domong semakin pulih walaupun tidak sepenuhnya. Mumy Domong dah mampu bangun sendiri untuk makan and minum, and dah larat untuk bangun sendiri pegi poo walaupun langkahnya sangat longlai. Semoga Mumy Domong cepat sembuh. InsyaAllahhh

Thursday, January 28, 2010

Domong Beranak Lagi pada 26 Januari 2010

Yesss yes andddd yesss Domong telah selamat melahirkan 5 ekor baby meow pd 26 Januari 2010 (Selasa). Punye la aku gumbira bile mendapat berita nie dari mak. Seronok sesangat la kannn... tp keseronokan aku tu bertukar jadi sedih pada 27 Januari 2010, bile mak mengatakan 2 ekor anak Domong telah mati. Adessss sedey betul la. Tak sempat aku nak tengok baby Domong yg mati tu. Sobb sobb sedey sedey... so tinggal la lagi 3 ekor. Tu pun mak kate yg 2 ekor lagi tu nampak lemah aje, Domong pun tak nak bagi susu kat anak dia. Tak tau pesal. Lagi la buat aku risau bebeno nie. Aku harap Domong ngan baby2 dia tu cepatlah sihat hendaknya.

Wednesday, January 27, 2010

Eichik Ceret Berettttttttttt

Semalam dah 2 hari Eichik kene cirit-birit, aku tak tau ape puncanya yg menyebabkan si Eichik nie jadi macam tu. Kerisauan aku jangan cakap la. Last week keracunan pasal Eichik p gigit rumput yang baru lepas diracun oleh Cik Mail. Mau 2 hari gak Eichik nak pulih dari keracunan tu. Pehtu minggu nie bleh plak menyambung kene cirit lagi. Aku rase takde pape yg Eichik makan, tapi tak tau la kan mase ketiadaan aku or mase dia dok sensorang kat uma. Tau tau jerk la si Eichik ni pantang nampak mende bergerak semua nak digigit and nak diloktangnye.

Mase balik kampung on weekend aku tengok dah ok dah, sekali malam semalam and malam tadi lepas aku balik keje tengok2 Eichik dah lepak dok kat beranda dapur tepi mesin basuh. Poo dia dah bersepah dah, seb baik Eichik tak mencret kat dalam uma. Kalau idak 1 keje aku nak menyental uma kan! Terus aku ambil Eichik dan bersihkan badan dia ngan syampoo pe semua. Nak kate demam tak demam. Jenuh aku memikirkan ape masalah si Eichik nie, sampai naik kemping perut dia aku tengok. Mau meleleh airmate aku ni ha. Vet dah jumpe ubat dah bagi, makanan takmoh makan. Dari pagi sampai aku balik keje blackwood (BW) dia tu tak habis2 dimakan. Nak aku ngadap muke dia baru nak makan. Aku bangun Eichik pun banguun mengejar aku. Adessss ape masalah la budak sekor nie. Puas aku memikir hingga ke malam tadi..dan akhirnya aku tau ape puncanye... Korang nak tau ape??? Haaa meh telek betul2 gambo yg ade kat bawah ni haa... zooommmmmmmmmmmm


Haaaa si Eichik p jilat2 and p minum air Teh Orang Kampung bekas M. Ya aku minum. Adohaiiiii patutla ceret je 2 3 hari nie, rupe2nya si Eichik p minum air nie. Ntah ape yg nak didietkan agak ntah. Lepas tu kite orang nak pecah perot gelakkan Eichik. Patutla habis lemak dlm badan Eichik kuar. Hahaahahahaa.. Eichik eichik macam2 hal yg ko buat. Haa tu la curik lagi minum air M.Ya, kan dah kene ceret. Korang nak tau cane aku bleh tau, mase M.Ya tengah lap2 meja makan adela cawan bekas M.Ya minum tu atas meja. Pehtu si Eichik nie ape lagi, berlumbe2 p jilat air tu. Aduhaiiii Eichik, K.Lieya pun tak minum air tu ko plak nak minum ye!!!

So now aku dah lega dah pasal aku dah tau ape puncanya. And M.Ya pun aku tengok pagi nie takdela dia biarkan cawan Teh Orang Kampungnye tu kat atas meja. Heheh takut si Eichik nie menjilat lagi bekas air tu. Mau huru hara kami kat uma tengokkan si Eichik tu ceret. And hope Eichik ok lepas nie. InsyaAllah.. and to all fren yg mane minum air... whatever air diet, pleaze jangan sepah2kan bekas minuman korang. Nanti ade si manje korang jadi slim mcm si Eichik nie. Hehehe..

Tuesday, January 19, 2010

Bulus2 yg Jauh

Ini namenye si Boot, sebaya dengan Tiger. Boot nie Makcik aku amik, skang ade kat Kukup. Boot kuat makan ikan. Nasi friskies??? Ooooo nooo... dia tak suke, only fresh fish aje yg dia makan. Ikan busuk2 pun dia tak moh. Gambar nie baru je aku amik last week mase aku p jenguk Makcik aku. Boot sangat bijak. Nak buang air pee pegi toilet nak poo pegi jejauh dr uma. Bijakkannn dan sangat bijak memilih ikan. Hahaha....



Ini pulak si Bobo, sebaya dengan Eichik. Makcik aku bela kat Rawang. Hahhh jauhkan aku terbangkan Bobo. Kekekekehhh... Xtually kat Rawang ade 3 eko. Yg seko namenye Memey tak dapat nak amik gambar pasal jenis tak reti dok uma. Merayap je kejenye dan seko lagi namenye 0chin, jiran Makcik aku bela. Nanti dah ade gambo bebudak nie aku upload ok.


dannnnnnn


Ini pulak namenye GT. Kawan aku kat Port Dickson bela. Sepatutnya GT nie dibela oleh kawan aku kat GP nie je, tp oleh kerana kawan aku yg kat PD nie dah kematian 2 ekor kucingnya sekali gus sbb diracun oleh manusia yg tiada perasaan, so aku bagi dia dulu. Kesiannnkan... GT nie sebaya ngan Eichik, Bobo & Ochin. Nie mase gambo GT baru2 sampai kat PD. Heheh gambo terbaru belum ade lagi. So tengah tunggu gambo terbaru GT. Tak sabar nak tengok perkembangan GT. Nampak cam gedikkk je kan... hihihihiiiii

Wednesday, January 13, 2010

Eichik wiF hiS nEw Ball and c0llar

Haiiii kawan2... tengok lawa tak rantai Eichik??? Chantekk kan!!! K.Lieya baru beli tau... dia gantikan ngan rantai gelang tangan yg Eichik pakai syebelum nie.Cakit r pakai rantai gelang tangan tu, habis bulu2 Eichik tercepit. Haaa rantai nie baru la best cikit. Loceng dia pun besarrrrr... Hihi

Yang bola tu pulak, bola baru Eichik. Smile ball Eichik dah buang dalam longkang. Habis Eichik kene marah ngan K.Lieya tuh hari. Tapi seb baik K.Lieya baek hati gantikan bola baru, kalau tidak takdela permainan Eichik lagi. K. Lieya kate nak buatkan cat tree untuk Eichik, tapi sampai sekarang tak siap2. Rangka pun takde. Sedeyyyy nyeee... K.Lieya bila nak siap cat tree Eichik tu??? Eichik tak sabar dah nie... cepat la buatkan untuk Eichikkkk....