CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 24, 2009

0ooo Rindunye

video

Tengoklah gelagat si bulus2 nie, seminggu sekali berjumpe ngan si Eichik habis memasing bergumpal. Ya ampunnnn.. baik Mamy, Papy and Bro semua beresling. But for this week Eichik tak ikut aku balik. Tinggal kat uma mak for one week, next week baru angkut Eichik balik. Aku pulak yg rindu kat Eichik. Huhuhu... Early morning terasa rindu dengan kejutan Eichik. Balik keje, takde yg menyambut aku. Biasenye balik2 keje Eichik dah tunggu depan pintu and bile aku masuk uma je Eichik dah dongak muke aku mintak di dokong. Selagi aku tak dokong selagi tu dia mengiau. Bile dah didokong barulah Eichik akan makan, minum or memain ngan permainan dia. Bukan aku jerk yg rindu ngan gelagat si Eichik nie, C. Mail aku pun rindu gak kat Eichik. Tetiap ari panggil name Eichik. Huhuhuu.. rindu nak kene terkam la tu.. Haha...

Ari2 aku tanye khabar Eichik kat Mak, Mak kate Eichik pelokek + kedekut + garang. Tak boleh bulus2 lain mengacau makanan dia, siap dia tamponye. Seb baik ngan Mamy Domong tak macam tu. Kalau ngan Mamy macam tu, anak durhaka namenye nie. Hihihi memacam je Eichik nie, yelahh biasa kat uma ngan aku dia makan sensorangkan xde sape kacau. Kene sesekali balik kg bulus2 lain mengacau, marah laaa dia. Hiskkk lupe daratan nie!!! dari mane ntah agaknye asal dia kalau bukan dari kg. Hahaha...













Monday, December 21, 2009

Tiger yg Kurang Hasam


Tengok si Tiger nie, tak ke kurang hasam namenyeee... aku amik gambo bleh plak dia jelir lidah kat aku. Sungguh kurang sopan punya budak. Tensen la tu aku asyik nak amik gambo dia jerk. ha ha ha.... naseb r... Tiger skang rajin plak tangkap cicak, pastu time ujan2 camni bleh plak dia p tangkap katak pastu dia buat main. Seb baik bukan dimakannye, bile kawan tu dah arwah barulah dia tinggalkan dan mencari permainan lain plak. Haha... Macam2 je kelaku si Tiger nie, and now si Eichik pun dah ikut kelaku bro dia nie. Ajaran abang dia jugak diangkutnye.

Eichik Mula Tunjuk GAGAH

Haaa nampak kekembangan bulu Eichik??? Tu nak menunjuk la ngan kucing datang yg diluar pagar tu. Hihi punyelah dia mengiau garang mase kucing tu semakin menghampiri pintu pagar. Hahaha... Sudahnye kucing tu pun blah, malas nak layan gaduh ngan Eichik, udahla budak laei. Takde dapat untung pun kan. Steady jekan kucing tu blah, yg si Eichik nie plak x habis2 mengembangkan bulu dia sampaila kucing datang tu tak nampak bayang. Ha ha... Eichik takut kawasan dia kene songlap la tu kan... ha ha.... bagus bagus bagus...

Monday, December 14, 2009

Saturday Grooming

Yehaaaa... akhirnye aku berjaya memandikan anak2 bulus ku. Papa Kemung dan Sis Panda yg selalu melarikan diri bile aku sebut "j0m miow2 semua mandi" and pegang je tuala depa, memasing dah cabut lari and kali ini usaha depa tidak berjaya kerana aku bekerja keras mencari depa nie. Ha ha ha.... Sis Panda plak lagi la senang pasal dah siap2 dalam cage ngan babies. Nak lari mane kannnn!!!! Miahahahahaaa....


Papa Kemung:- Ape la nasib Papa arinie, dah puas melarikan diri pun kene mandi gak. Ingatkan dah selesai tadi, rupe2nye tak K. Eiya tak selesai lagi mandikan korang. Huhu...

Mama Domong:- Padan la muke Papa, selalunye dapat lepaskan dirikan. Haaa hari nie amik bahagian, dah setengah tahun tak mandikan. Sekali K. Eiya dapat tangkap, dia balun cuci sampai habis. :p

Sis Panda:- A'a laaa Papa, senasib la kite. Sis lagi tak sempat nak lari, pasal K. Eiya dah siap2 kurung Sis dalam sangkar ngan babies. Huarghhhh...

Tiger:- Ahhh Sis ngan Papa memang takut ngan air, tengok Tiger ok je mandi. Syokkk ooo mandi.

Eichik:- Best hape Bro Tiger, Sejuk tau tak??!!??

Black:-Ntah Bro Tiger nie, ntah ape2.




Hahh meh sini K. Eiya bagi award kat korang yerk...

Winner of the "Kuat Melalak" is

PAPA KEMUNG



2nd Winner "Kuat Melalak" is

EICHIK



Winner of the "Tenang2 Aje" is

MAMY DOMONG



2nd Winner of "Tenang2 Aje" is

TIGER

Tiger Menyusu Lagi??!!???

Haa tengok la tu, susah aku nak kate. Si Tiger umo dah 7 bulan masih nak menyusu ngan Mamy dia. Huiskk pantang tengok Eichik menyusu, dia pun nak joint sekaki. Bukan ngan Mamy Domong jerk, tapi ngan Sis Panda pun dia hemtam menyusu gak, Ape kes!!!

Sunday, December 13, 2009

Rainy Day

Eichik yg Termenung Merancangan Sesuatu
Bile hujan turun semua aktiviti lasak aku takleh nak buat. Terpaksa la aku layan perasaan macam Mamy aku jugak. Ohhh hujannnn kau turun dengan lebatnyeeee... macam mane kalau tetibes aku nak melepaskan hajatku. Tapi tak mengapalah hujan, aku ade tempat yang lagi best untuk melepaskan hajat. Mane lagi kalau bukan di bawah meja K. Eiya. Hihihi... mesti K.Eiya marah kalau dia tau niat nakal aku nie. Takpe2 kasi K. Eiya keje sikit... Hahahahaaaa

Wednesday, December 9, 2009

Kering vs Gemp0l

Si kering yg kelaparan
Haaa tengok kucing nie, kering kontangkan badan dia!!! Kesian betol aku tengok. Padahal kucing nie hidup kat kedai makan dan kedai tu plak berdekatan ngan pasar ikan. Tengah2 aku dok bersembang ngan mak aku tetibes aku tengok adik sepupu aku bagi makan cebisan daging ayam kat kucing kering nie. Pastu aku ckp bagi jerk la tulang ayam tu, pandai la dia makan baki2 daging yg spupu aku tak habis makan tu.


Si gempol yg mengacau
Tapi baru tekial2 si kering tu makan, datang plak kucing gempol nie. Dalam hati aku berkate, "patut la kucing nie kering, rupe2nye si gempol nie yg selalu mengsonglap makanan si kering tu" Iskkk kesiannn kan... udahnye aku halau kucing gempol tu and bg peluang si kering tu makan sampai habis.

Si Pendatang

Kucing garang
Perghhh garang gileee.. aku just nak amik gambo pun dia nak marah, ape kes!!! Dah le menumpang kat atas akurium uma aku, pastu nak garang2 ngan aku kan. Aku sekehhh baru tau.. Ha ha ha....


Si pendatang nak blah

Kucing mendatang kate, "Baik aku blahhh, aku nak relaks kejap pun tak boley. Ganggu mimpi aku jerkkk.."

Aku kate," Hahhh blah la cepat!!! Dah le tumpang kat akurium aku, pastu blah tak cakap tima kasih pun. Sungguh korang sopan"

Friday, December 4, 2009

Cat Toilet Training Kit


Tadi mase searching2 kat tenet tetibes terjumpe plak web nie... http://www.citikitty.com/ he he.. web menjual barang2 utk si comey termasuklah salah 1 product yg telah menarik minat aku iaitu set "cat toilet training kit".

Bagus untuk Eichik gak nie. Tapi untuk Eichik aku just latih by kreativiti sendiri jerk la... no need all this thing kannn!!! Tapi untuk pengetahuan korang semua, mak kawan aku berjaya train kucing2 dia poo poo and pee pee kat lubang jamban. Serius ape yg aku cakap nie, tak tipu punye and aku telah lihat dengan mate kepala aku sendiri. Memula aku pun tak caye, sekali bile dah tengok sendiri haaaaa baru aku percaya. Amat menakjubkann... He he.. so now aku tengah train si Eichik macam tu. Hope usaha aku nie berhasillah yerk...

Wednesday, December 2, 2009

Eichik and TV

Uiii burung, dapat tangkap best nie pastu daging dia dipanggang kompom sedap


Manyaknyeee... isk asal kat uma nie aku xde nampak pun binatang2 lain??!!??
Telah air liuq aku nie


Kacau la K.Ya nie, janganlah sebok...Eichik nak tengok discovery channel nie la... asyik2 amik gambar, kalau kuar kat paper takpe la jugak!!!