CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 7, 2010

Tiger Dah Balik Ye yehhhh

Kepada semua kawan2 aku ingin berkongsi kegembiraan ini....

Yahhhh tentunya tak lain tak bukan

Tiger dah pulang ke pangkuan aku & keluargaaa

SYUKUR ALHAMDULILLAH

Sesungguhnya aku bersyukur kepada yang Maha Esa

Kerana memberi peluang aku sekeluarga menjaga Tiger lagii...

Untuk pengetahuan korang semua, Tiger balik pada 4 September 2010 pada pukul 6.45pagi

Macam mane Tiger balik???? Teruskan membaca yeee...

Hari Jumaat lepas sepatutnya aku ade majlis berbuka puasa di Royal Johor Country Club, tp memandangkan hati aku, kepala aku asyik teringatkan Tiger maka aku telah cancel last minute. Pehtuuu aku terus shoot balik ke uma mak aku. Sampai2 uma dah pukul 6.30 ptg dan aku terus memanggil2 nama Tiger sehingga la nak waktu berbuka puasa. Selepas berbuka puasa aku sambung lagi panggil, selepas isyak membawa ke tengah malam. Tp Takdela keje aku beberapa jam tu memanggil nama Tiger tanpa henti. Bile terasa tekak aku perit dah penat aku berenti la, pehtu aku sambung lagi. Selepas tu bile bangun sahur, aku bersahur dengan memanggil nama Tiger dulu. Lepas bersahur aku panggil lagi sampail a ke pukul 6.15 pagi. Lepas penat aku pun terus baring2 sambil memikirkan apelah yg dimakan Tiger, kat mana dia tido segala.

Pukul 6.42 lebih kurang Abah aku pergi membuang sampah kat belakang uma, pastu Abah aku terdengar suara mengiauu perlahan sangat. Kite orang mmg sangat2lah cam suara Tiger tu... Pastu Abah pun panggil nama Tiger, 2 3 kali panggil tiger pun keluar mendapatkan Abah aku. Si Eichik nie pulak bile nampak je Abg dia, terus dia peluk cium Abg Tiger dia tu. Kompom rindu sangat la tu kat Abg dia tu. Abah aku terus dokong Tiger and bawak balik ke uma. Sampai uma Abah aku terus panggil aku ngan Mak. Hahhh bile dengar je Tiger dah balik, aku ngan Mak ape lagi.. Lintang pukang la memasing bangun. Terus kite orang peluk cium si Tiger tu. Lepas tu terus bagi Tiger makan.

Selama 6 hari Tiger kat hutan dan entah ke mana peginya, bulu dia pun x terurus. Kotor ngan tanah segala. Bile matahari dah naik aku terus mandikan Tiger. Bile dah mandi barulah bersih semula bulu dia tu. Ape pun aku tersangatlah berSYUKUR kerana Allah mendengar doa kami sekeluarga. SYUKUR ALHAMDULILLAHHH...

Kepada kawan2 yg tolong menDOAkan TERIMA KASIH aku ucapkan...
Hanya Allah yg akan membalas budi baik korang

7 comments:

starzieti said...

alhamdulillah, sedeynyer rase bpisah ngan kcing sndiri kan..:')

meowwmania said...

alhamdulillah tiger dah balik...

gembira tak terkata kan :)

etty said...

ate,dah nama pun tiger. mestilah ke hutan tu. tiger soh tukar nama. hehe.

Lieya said...

Starzieti-> Perghhh mmg sedeyyyy.. Syukur Tiger dah balikkk... :-D

Meowmania->Mmg teramat la gembira bile Tiger dah balik... Siyessss

Etty->Hehehehe tu ha pasal. Tiger pegi menuntut ilmu garang kat hutan tu...

Misz Pinkie Winkie said...

alhamdulillah tiger sudah pulang.

m.q said...

yeay..tiger is back

Lieya said...

Syukur Alhamdulillah