CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, August 30, 2010

Mamiawwwwwww

Hokeyyy mari kite tengok ahli2 baru dlm kuarga aku. Heeee... jangan jelezzz yee bile menengok si cumil2 yg ade nie, walaupun dia orang nie semua lepas putus susu nanti akan diambil oleh tuan memasing. Sedeyyynye aku akan saat perpisahan itu nanti, tp aku terpaksa merelakan jugee pemergian dia org nie nanti dan semoga tuan2 baru dia org nie akan jaga mereka sebaik mungkin, lebey baik dr aku ngan mak aku menjaganya.

Yaaaa sudah tiba masanye aku memperkenalkannnnn si cumil kiut miut yg K.Lieya sayang. Yg pertamaaaaaaa... ku beri namanye.....

Cumilkannn... nama pun dah JENNY for surelah dia betina. Jenny nie lincah, kepoh juga manja pada Mamy Domong dia.


Yg ke-2 plak aku nak perkenalkannnn......... Jeng jenggggggggggggggggg


JENET lah nama dia... kepoh,kuat memanjat, sangat bising dan sangat lasak. Tengok muke sudah tahuuu... ahahhaa mase 2 minggu kelahiran badan membulat jee tp skang nie dah susut akibat suke panjat memanjat.

Yg ke-3 pulakkkk aku beri nama......

Ahaaaaaa nampakkk betapa JERRY mengontrol kehenseman dia ituuu??? Hahaaa dlm adik bradik Jantan dia lah yg paling hensem.. x caye tengok sajelaaa muke dia ituuu.. Bising boleh tahannnn.. Penjalanann pun boleh tahannn... ooo tapi bab panjat memanjat dia kurang sikit.. biasalaaa dah kate cube mengontrol kehensemankannn.. so ape jua yg dia buat dia akan kontrolllll... ahahahhaa

Yg ke-4 pulakkk, aku perkenalkannnn...


Dia lah DOTTIE... mase umur 2 minggu dia paling gebu, juga bising, same geng ngan Jenet kuat memanjat. Nama Dottie aku amik pasal aku suke tengok cite DOTTIE kat astro. Ahhh kebetulan nama Dottie juga same ngan nama anak kucing geng blog kucing aku miszpinkiewinkie, nama baby baru dia pun Dottie. Lindaaa sori yeee K.Lieya pun pakai nama Dottie gak pasal niat mmg nak letak nama nie kalau kucing betina warna sama ngan Mamy Domong dia. Hope Linda x kesah yeeee...

Yo yooo mari tengok pulak yg ke-5...

jeng jeng jenggggggggggggggggggggggggggggggggg

Tu dia DJ... kenapa aku letak nama dia DJ??? Pasal antara 6 beradik dia yg paling kuat memekik, paling kuar rab, paling kuat memanjat, paling kuat menyusu tp badan x gak gemok pendek kate semuanya dia dulu... Heeee kebisingan dia mmg serupe mcm dj kat radio tu ha... maka jadilah nama dia seperti ituuu...

Yg ke-6 pulakk aku berikan namanya DANNY....

Ooooo DANNY nie sangatlah sopan, terlebey sopan dr JERRY, yg betina lagi la kalah. Adik beradik dia panjat pagar sangkar dia tengoookkkkk jeee... Adik beradik dia menjerit memekik melolong nak susu, dia tengookkkk jeeee... Adik beradik dia sebok nak keluarkan diri dari sangkar, dia tengokkkk ajee.. pendek kate si DANNY nie lebey banyak memandang dr melakukan perkara2 yg tidak sopan. Cume sesekali je bersikap agreesip, tp xde lah agresip sangattt... hehehe...

Dannn yg 2 hekorrr kat bawah nie pulakk. Sila lihat yeeee...

Budak 2 hekor nie bodyguard adik2 dia. Hehehee...


Eichik, "Oiii bang Giger, aku dah penatlah nak jaga adik2 kite nie, lasak2 belakalah... aku dah tak larat nie. Dah la bulan2 puasa nie, K.Lieya ngan Mak tak bagi makan, ko jaga sorang boleh bang???"

Tiger, "Apee ko penat??? Ko tak pikir aku jaga ko dulu mase kecik lagi2lah penat. Dah lah ko tu asyik keje nak wrestling aku je, ko jangan nak mengada2 ehhh Eichik. Ko duduk sini jgn ke mane2. Ko nak kene belasah ngan K.Lieya ke??? Aku tak nakkk... Lagi tak dapat makan malam nanti, ko nak macam tu. Kalau ko nak ko pegilahhhhh"

Eichik, "Emmm yelaaaa.. hai la nasib, hai lah badannnn, hai la nyawaaaaaa... hu hu"

Monday, August 23, 2010

Budak-budak syomel

Silalah menjamu mate dengan kelaku budak2 syomel yg baik-baik belaka ni... Tak reti duduk diam, nak merapuuu, memanjat je kejenye.


video

Thursday, August 12, 2010

Uiskk Semakin Sihat

Just wanna share kat korang-korang semua yang new babies Domong, semakin sihat-sihat belaka. Rase seronot aku tengok tumbesaran dia orang. Heeeee... memasing dah membukak mateeee birunyee... 1st 2 weekkan mate baby berkaler biru pastu akan bertukar ke kaler original after that.

Cuma air susu si Domong aku rase tak mencukupi untuk ke-6 6 ekor babiesnya. Mana taknya kalau kejap2 asyik merengekkkk je babies tu. Korang tau mak aku siap bagi Domong mee suah lagiiii, kononnya nak bagi susu Domong banyak. Hahahaaa pasal kalau kite ni manusiakan, kalau nak banyakkan susu kene makan mee suah, bawang mentah segala laaaa... Behtu mak aku nie cerita la kat aku pasal dia bagi mee suah kat Domong nie. Tapi seb baik aku terpikir untuk melihat kandungan mee suah tu. Opsss ada GARAM ok... terus aku cakap kat mak aku Domong takleh makan, pasal kandungan garam pada mee suah tu tinggikan. Ohhh nooo... so terus aku stopkan. Tapi memang ternyata berkesan, mmg susu Domong banyak sekejap. Hehehe... sorry ye Domong, mee suah tu Domong tak boleh makan.

Ok mari tengok bapa kepada new babies nie, ini lah dia si Jackie. Heee jeng jeng jenggggg.... nie time dia tengah begolek2 kat semen depan uma aku.


Bapa babies yg sekor lagi, yg aku gelar perogol bersiri a.k.a si tempang tu, tak dapek aku nak tepek gambar dia kat sini. Memang takde peluang nak snap gambo dia. Pasal si tempang tu kalau nampak aku, kompom lintang pukang dia lari tak cukup tanah. Ha ha haaa sah memang dia buat salah...


Dan ini pula adalah Papa Kemung, tapi bukan bapa kepada new babies yee.. saje nak tepek gambar Papa Kemung yg gedik ini. Pantang nampak aku, kompom dia terus baringkan badan dia. Tak kire kat mane. Haaa ini gambar kat atas tanah, mase aku baru kuar dari reban ayam mak aku. Nampak je kelibat aku terus meow2 dan baringkan badan dia sambil golek2 geliat2.. Adoyaiiii gedik betulll... Sorry Papa Kemung dah tua ok, masih lagi nak manja2...


Monday, August 9, 2010

New Babies

Hari ini ingin aku umumkan berita gumbira kepada semua kawan2 diserata dunia... Wahhh macam ramai la sangat kawan2 aku kan. Hahaha... tak kire la, aku sangat percaya ramai yg membace blog aku nie (walaupun aku rase aku sangat la perasan,hahaha)

My kutiemutieket Mumy Domong sudah selamat beranakkkk...

Yabedabeduuuu...

HE HE

Sebenarnya Domong dah selamat melahirkan 6 ekor anak ok, pada hari

rabu pepagi gajah gituuuu or maybe selasa tengahmalam

iaitu

04hb Ogos 2010

bersamaan

23 Syaaban 1431H

Pukul berapa aku pun tak tahu, pasal mengikut cerita mak aku, bangun2 pagi rabu tu tengok Domong tengah menyusukan baby2 dia.

Heeee aku tersangat la sukeeee ok!!!

Patut la perot Domong nampak tersangat la besar kali nie, rupenye baby dia terlebey sekor dr kebiasaan...

3 ekor bulu same ngan Domong iaitu kelabu la ape lagi

3 ekor lagii kaler hitam berbelang bertombok 0ren

Adehhhh rupe2nye masih ade lagi baka anak si per0gol bersiri tu

Entah bile maselah agaknye dikerjakan si Domong nie

Puasss mak aku kurung si Domong, supaya Domong tak jatuh ke tangan perog0l bersiri yg digelar si Tempang itu

Nampak gayanya GEN si Jackie nie kurang kuat berbanding si Tempang

Tapi takpela asalkan Domong and the babies sihat kire ok la...

Sudah cukup buat aku seronok bile melihat kegebuan dan kemontokkan babies Domong itu

Yesszaaaaa

And belum pun seminggu babies2 Domong itu lahir, sudah ramai yg menelefon and meng'sms' aku juga mak mintak si babies itu

Sorry everybody, mereka semua masih kicik

Aku takkan lepaskan mereka ke tangan korang semua on this hari raya

Kalau nak tunggu la time all the babies berumur 2 or 3 bulan yerkkkk...


Aku takkan sampai hati memutuskan all the babies menyusu dengan mummy dia org

Ooohh picca yaa... sorry aku tak berkesempatan nak ambik picca babies Domong c0z aku sendiri cume berkesempatan bergurau senda beberapa jam selepas hantar mak aku balik dari Singapore semalam

Aku akan update the picca so0n ok, sabar la menunggu ye...

Heeeeeeeeeeee

Tuesday, August 3, 2010

Domong 00hh Domong

Pasal Domong pulak kali nie. Heee bukan pasal ape pun, cume skang ni si Domong sedang sarat mengandung. Hee he hee... Perot Domong kali nie mmg mengerikan aku. Setiap minggu aku balik kampung tengok nampak semakin besar. Serius besarrr punyeeeeee, mase ngandung 1st time dulu pun takde la sebesar nie. Aku tengok Domong pun macam tak larat je nak bawak perot dia, tp yg buat aku seronok tu pasal si Domong nampak sihat & kuat makan. Kebiasaannye Domong tak lalu makan segala, tapi ngandung kali nie... Wahhh pantang letak makanan, habis licin semua makanan dibedalnya. Agak2nye bape hekor la anak dia kan. Heeee...


Aku harappp la sangat kali nie, baby2 Domong yg bakal lahir semuanya sihat2 belaka. Pasal before nie, dah 2 kali baby2 dia mati. Sedeyyy betollll... Kompom cumil2 baby Domong kali nie pasal dia kawin ngan si Jackie. Alaaa kucing kawan aku yg aku pinjam dolu mase si Domong meroyan nak kawin. But now si Jackie tu dah jadi hak mutlak aku, pasal tuan dia dah bagi terus kat aku. Hee he heee i likeeeeee... Ok just wait for the new baby, i will update soonnn...