CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 8, 2010

Melabur di Petshops

Haaa baru sat tadi aku memborong segala mende utk si Eichik. Wahhh macam banyak sangat jekan aku borong. Sebenarnya tujuan utama just nak beli brewers yeast tu jerk, tp korang paham2 jela kannn. Bile dah sampai petshop kalau boleh dengan petshop2 tu sekali aku nak beli. Hahaha... adessss

So hari nie aku telah melabur di The Pet Family and Global Pets kat Tmn Nusa Bestari. Memula aku p Global Pets konon nak beli brewers yeast kat situ, tp malangnya petshop tu dah kehabisan stok and banyak barang yg x sampai lg so bile ternampak 2 mende nie tangan pun gatal je terus amik poo scoop ngan cat treats tu. Saje ngengada beli poo scoop yg baru, yg lame dah burukkan so mcm dah x best nak pegang. Haha boleh bg alasan mcm tu. Cat treats tu plak saje nak cube2 bg Eichik, cari brand lain xde so men blasah je amik brand Bil-Jac nie.

Lepas tu aku terus ke The Pet Family plak, seb baik ade brewers yeast yg aku cari tu. Pastu pusing2 kedai nampak plak bola loceng ngan nylon collar. Terus amik gak pasal teringat yg smileball Eichik dah ilang, cehhhh mcm ramai sangat kaum dia kat uma. Ntah mane dicampaknye smileball dia tu. Aku tanye kat Eichik dia buat bodo je, boleh gitu!!! pastu buat muke tak bersalahkannn. Siap buat muke kesian yg x tahan tu. Bile teringat Eichik buat muke camtu, kene la aku gantikan smileball dengan bola loceng nie. Then nylon collar tu plak, gantikan rantai leher yg aku pakaikan dulu tu. Rase cam dah tak sesuai ngan Eichik. Dah cukup 5 barang tu aku pun balik, uiskkk takleh tunggu lelame dlm petshop tu, mau habis semua aku borong nanti. Hihi

Brewers yeast for 250 tablets - RM22.90 after 5% = RM21.75 (Mahal ke murah nie??? Tapi aku rase nie jela harga yg boleh aku dpt kat Johor nie)
Nylon collar - RM5.90 after 5% = RM5.61
Hole ball wif bell - RM1.20 after 5% = RM1.14
Cat treats - RM11.20 xde diskaun pasal aku bukan members
Litter scoop - RM4.50
So total aku melabur kat petshop untuk hari RM44.20

7 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

wah.
shopping sakan.
beli berada di kedai pet
kita akan lupa diri wat semnetara.
sampailah poket kita hampir kering.
baru terpk nak balik.
hehhhe..
bestkan.
lin pon macam tue jugak.
bila di kedai pet..ilang akal sekejap.

Lieya said...

Kekeke.. tu la Lin, adesss seb baik cepat tersedar tadi, klau tak mau kering poket. Hahaha

Qisha said...

lieya murah la kat sana kat serdang ni bola tu je RM2.50..kalau qisha mest shopping sakan gak..hehe..

Ekien Ashikin said...

hish...
xzleh jadi nie..
ni godaan nie...
mmg xleh kan g petshop..
kdg2 niat nk beli wetfood utkmeow kt umah je..
pai je kedai.. sume bende nak beli... masalah2....

My A,B,C,D...... said...

biasa lah kalau dah masuk petshop tu mesti nak tawaf satu kedai walaupun dah tau ape barang yang ade kat rak2 tu....pastu ada lah gatal tangan nak mencapai benda2 kat c2.....

umi_e said...

wahhhhhhh murahlah tu!

Lieya said...

Qisha-> Bola je kot murah! heheh...

Kawan->Tu la.. bile dah masuk petshop tu kan, semua mende nak dibeli.. mcm nie tokey kayu balak pun bleh pupus. Haha